Pop up navigation menu
Home
 

K-12 EDUCATION

ORTEGA ELEMENTARY

INFO

PROJECT INFORMATION

CLIENT: San Francisco Unified School District
LOCATION: San Francisco, California

PROJECT DESCRIPTION

Perched atop a hillside in Western San Francisco, Ortega Elementary school stands virtually unchanged since its original construction in 1950 except for minor upgrades. The steep hillside topography created significant accessibility design challenges. Numerous classroom wings presented no main entrance, and the administration was located in the back without any views to the entrance. Each technical challenge was combined into a single efficient solution. This new main entrance gives the school a strong face to the community, a welcoming entrance, and adds an elevator to solve accessibility requirements.

K-12 EDUCATION

ORTEGA ELEMENTARY

INFO

PROJECT INFORMATION

CLIENT: San Francisco Unified School District
LOCATION: San Francisco, California

PROJECT DESCRIPTION

Perched atop a hillside in Western San Francisco, Ortega Elementary school stands virtually unchanged since its original construction in 1950 except for minor upgrades. The steep hillside topography created significant accessibility design challenges. Numerous classroom wings presented no main entrance, and the administration was located in the back without any views to the entrance. Each technical challenge was combined into a single efficient solution. This new main entrance gives the school a strong face to the community, a welcoming entrance, and adds an elevator to solve accessibility requirements.

K-12 EDUCATION > ORTEGA ELEMENTARY



  • PROJECT INFORMATION

    CLIENT: San Francisco Unified School District
    LOCATION: San Francisco, California

    PROJECT DESCRIPTION

    Perched atop a hillside in Western San Francisco, Ortega Elementary school stands virtually unchanged since its original construction in 1950 except for minor upgrades. The steep hillside topography created significant accessibility design challenges. Numerous classroom wings presented no main entrance, and the administration was located in the back without any views to the entrance. Each technical challenge was combined into a single efficient solution. This new main entrance gives the school a strong face to the community, a welcoming entrance, and adds an elevator to solve accessibility requirements.