Pop up navigation menu
Home
 

455 LAMBERT AVENUE

INFO

PROJECT INFORMATION

CLIENT: Cody Anderson Wasney Architects, Inc.
LOCATION: Company Headquarters, 455 Lambert Avenue, Palo Alto, CA
SIZE: 7,000 Square Feet
COST: $1,200,000

PROJECT DESCRIPTION

CAW needed a new home to fit its growing practice. Proximity to its clients, including Stanford University and Hewlett-Packard, was a prime reason for selecting Palo Alto for its desired home. A limited budget was a key factor in its search for a suitable new home, and the project would require swift execution of a complicated entitlement process to expedite construction.

CAW designed an open office arrangement that promotes the firm’s ideals of open collaboration among staff and a sharing of ideas to spark creativity while adhering to very tight budgets. Features such as natural daylight and storm water management were key factors in the design, and also serve to educate clients about the firm’s strong commitment to sustainable design.

HOW CAW DID THIS

  • By removing a portion of the building but leaving the skeletal structure intact, CAW was able to provide needed parking and create an attractive entry auto court.
  • A permeable paving system in the auto court disperses all of the site’s rainwater, and drought-tolerant planting minimizes water usage.
  • Large diffuse skylights flood the interior with natural light and dramatically reduce daytime lighting needs.
  • Integral color stucco and corrugated aluminum siding clad the building, while corrugated fiberglass creates a contrast at the building’s entrances and allows diffuse light to filter into the interiors.

KEY PARTICIPANTS

STRUCTURAL: Rinne & Peterson Structural Engineers, www.rpse.com
LANDSCAPE: Tom Richman & Associates
CONTRACTOR: Vance Brown Builders, www.vancebrown.com

455 LAMBERT AVENUE

INFO

PROJECT INFORMATION

CLIENT: Cody Anderson Wasney Architects, Inc.
LOCATION: Company Headquarters, 455 Lambert Avenue, Palo Alto, CA
SIZE: 7,000 Square Feet
COST: $1,200,000

PROJECT DESCRIPTION

CAW needed a new home to fit its growing practice. Proximity to its clients, including Stanford University and Hewlett-Packard, was a prime reason for selecting Palo Alto for its desired home. A limited budget was a key factor in its search for a suitable new home, and the project would require swift execution of a complicated entitlement process to expedite construction.

CAW designed an open office arrangement that promotes the firm’s ideals of open collaboration among staff and a sharing of ideas to spark creativity while adhering to very tight budgets. Features such as natural daylight and storm water management were key factors in the design, and also serve to educate clients about the firm’s strong commitment to sustainable design.

HOW CAW DID THIS

  • By removing a portion of the building but leaving the skeletal structure intact, CAW was able to provide needed parking and create an attractive entry auto court.
  • A permeable paving system in the auto court disperses all of the site’s rainwater, and drought-tolerant planting minimizes water usage.
  • Large diffuse skylights flood the interior with natural light and dramatically reduce daytime lighting needs.
  • Integral color stucco and corrugated aluminum siding clad the building, while corrugated fiberglass creates a contrast at the building’s entrances and allows diffuse light to filter into the interiors.

KEY PARTICIPANTS

STRUCTURAL: Rinne & Peterson Structural Engineers, www.rpse.com
LANDSCAPE: Tom Richman & Associates
CONTRACTOR: Vance Brown Builders, www.vancebrown.com

> 455 LAMBERT AVENUE



  • PROJECT INFORMATION

    CLIENT: Cody Anderson Wasney Architects, Inc.
    LOCATION: Company Headquarters, 455 Lambert Avenue, Palo Alto, CA
    SIZE: 7,000 Square Feet
    COST: $1,200,000

    PROJECT DESCRIPTION

    CAW needed a new home to fit its growing practice. Proximity to its clients, including Stanford University and Hewlett-Packard, was a prime reason for selecting Palo Alto for its desired home. A limited budget was a key factor in its search for a suitable new home, and the project would require swift execution of a complicated entitlement process to expedite construction.

    CAW designed an open office arrangement that promotes the firm’s ideals of open collaboration among staff and a sharing of ideas to spark creativity while adhering to very tight budgets. Features such as natural daylight and storm water management were key factors in the design, and also serve to educate clients about the firm’s strong commitment to sustainable design.

    HOW CAW DID THIS

    • By removing a portion of the building but leaving the skeletal structure intact, CAW was able to provide needed parking and create an attractive entry auto court.
    • A permeable paving system in the auto court disperses all of the site’s rainwater, and drought-tolerant planting minimizes water usage.
    • Large diffuse skylights flood the interior with natural light and dramatically reduce daytime lighting needs.
    • Integral color stucco and corrugated aluminum siding clad the building, while corrugated fiberglass creates a contrast at the building’s entrances and allows diffuse light to filter into the interiors.

    KEY PARTICIPANTS

    STRUCTURAL: Rinne & Peterson Structural Engineers, www.rpse.com
    LANDSCAPE: Tom Richman & Associates
    CONTRACTOR: Vance Brown Builders, www.vancebrown.com